Referenser


[easyrotator]erc_18_1415472393[/easyrotator]

Minna Telde

“Pharmalight med Kicki och Marcus har hjälp mig att nå till en ny nivå med mina hästar. De har hjälpt mig med att hålla hästarna sunda och mjuka så de kan prestera på topp. De är en viktig pusselbit till att Santana kunnat utvecklas så snabbt som han gjort. Vi använder magnettäcket, kör med Photizon, warpen och vi har Ceratexskydd  på hästarna dagligen.”

 

Charlotte & Rasmus Haid Bondergaard

Vi på Norrehee dressage stable, Charlotte och Rasmus Haid Bondergaard har sedan sommaren 2014 ett samarbete med Kicki och Marcus på PharmaLight.se. Detta är för oss en oumbärlig byggsten i vårt upplägg att prestera på högsta nivå.

Hästarna Triviant och Roberto som tävlar över hela kontinenten, har ett stort behov av att hålla sig mjuka och spänstiga i kroppen och musklerna före och efter träning samt tävling, på resor, men även hemma i viloperioderna. Detta har vi åstadkommit genom samarbetet med PharmaLight.se.

Vi använder dagligen PharmaLights ActivoMed pulserande magnettäcke på våra hästar både före och efter träning, samt PharmaLights LED ljusbehandlingar Photizo och Warp 10. För optimala förhållande dygnet runt, står våra hästar med PharmaLights keramiska textilier i nät- och stalltäcke samt Ceratexskydd på natten.

 

 

 

Anna Hassö

Anna Hassö använder PharmaLights Warp 10 och CeraTex produkter.

Jag tycker att hästarna återhämtar sig bättre med Ceratex- produkterna och känns enklare att värma upp. Warp 10 ger snabb hjälp till både ryttare och häst, och är ovärderlig vid t.ex. muskelbristningar.

Rose Mathisen

“Vi har använt Pharmalights ljusbehandlingsprodukter i cirka 5 månader.
Jag känner mycket stor skillnad på mina tävlingshästar sedan jag började med Pharmalight. Även på mig själv – har inte alls lika ont i ryggen längre. Använder Warp 10 på mina hästar och mig själv.

Kicki och Marcus har under våren 2012 kommit till stallet eller mött upp i Flyinge och behandlat Bocelli innan och efter träning. Kicki har även varit med utomlands och förberett Bocelli på tävlingsplatsen. Hästarna blir mycket bättre uppvärmda. Man kan dra ner på tiden då hästarna går.”

Hannes Melin & Tove Melin 

“Med hjälp av både Photizon och med Warp 10 har vi nått fantastiska resultat på hästarna, både på tävlingsbanorna med prestation, och även hemma, med uppbyggnad och friskvård, samt med förebyggande av skador och rehabilitering av skador.

Det är otroligt att LED-ljuset har sådan effekt på både människor och hästar! Konvalescenstider har halverats, sårskador har läkts på kortare tid än vi kunnat ana och svullnader som har uppstått har lagt sig redan efter enstaka behandlingar. Många har svårt att förstå
hur verkligt bra och effektiv LED-ljuset är som behandling, och ibland behöver det vara självupplevt.

Både Warp 10 och Photizo är två produkter vi varmt kan rekommendera alla att skaffa!

Som komplement till Dessa produkter rekommenderar vi även er att testa CeraTex produkter, även dessa från PharmaLight!”

 

 

Douglas Lindelöw 

“Under förra året började vi använda ActivoMeds magnettäcke till hästarna i stallet. Det är med på tävlingarna och man som ryttare känner hur smidiga och mer förberedda hästarna blir när vi kan använda det och Warp 10 innan start. FEIs regler tillåter användning av dessa två produkter innan start där deras regelvärk gäller. Warpen används ofta varje dag i stallet i både förebyggande behandling och för att hjälpa hästarna läka skador snabbare. Warpen använder jag även på mig själv och den fungerar utmärkt. Man känner hur fort mjukdelar läker, typ muskler och sår. Har även använt ActivoMeds pulserande magnetväst på mig själv. Kan rekommendera alla att prova PharmaLights produkter som fungerar utmärkt.”


Ludwig Svennerstål & Ellen Svennerstål

Min syster Ellen och jag har sedan ett år tillbaka arbetat ihop med PharmaLight, Marcus och Kicki. De har bland annat hjälpt oss med friskvårdsbehandlingar på våra hästar både i England, Tyskland och Sverige på Internationella tävlingar genom att behandla våra hästar både före, under och efter tävlingarna – allt enligt FEIs regler. Kicki har även åkt över till England för att mellan tävlingssäsongen hjälpa till att förbereda våra hästar genom att gå igenom dem och behandla under några efterföljande dagar. Vi har köpt ActivoMeds pulserande Magnettäcke och kylmaskinen från Zaamar genom
PharmaLight. Denna utrustning betyder mycket för våra hästars välbefinnande och för att i största möjliga mån undvika skador.

Vår Warp 10 som vi har i stallet används flitigt till både hästarna och till oss själva. Upplever att den snabbar på läktiden, kan upplevas som smärtlindrande, minskar skaderisken samt hjälper till att göra hästarna mjuka. Så liten, behändig och så bra!”

Christoffer Forsberg

Gällande PharmaLights Warp 10 är jag super nöjd för den dagliga behandlingen underlättas väsentligt tack vare en sådan praktisk maskin. Samt, att Grafman var så fräsch och blev egentligen bara bättre och bättre ju äldre han blev, var tack vare Warp 10 och Kickis samt Marcus behandling.
Mina hästar får en daglig behandlingsdos och speciellt mina hästar med mycket fullblodinslag. Dessa är känsligare och med mer nerver, då är det bra med behandling av muskulatur och ökad blodtillförsel. Detta för att öka avspändheten och det inre välbefinnandet hos hästen.

Sofie Lexner

Jag och mitt team använder Warp 10 flitigt i stallet. För Charming Boy är det ett viktigt hjälpmedel till hans muskulatur. Vi använder den både innan och efter träningspass. Innan för att mjuka upp stela muskler och efter för att förebygga träningsverk. Det bästa av allt är att den fungerar till allt! – pappas tennisarmbåge, mammas ömmande nacke och till min stela rygg! Kicki och Marcus från PharmaLight kommer och förbereder Charming – med den större LEDn Photizo – innan vi skall åka iväg och tävla. Dessa behandlingar kallar vi Friskvårdsbehandlingar och är grunden i förberedelserna till att vi kan hålla Charming mjuk, samt att vi minskar skaderiskerna. Det går bra att kontakta mig för mer information om PharmaLight och deras behandlingar samt produkter.

Cilla Kristoffersson 

“I egenskap av tränare till ett flertal landslagsryttare bland annat Minna Telde och Sofie Lexner har jag haft förmånen att arbeta tillsammans med Kicki Odell och Pharmalights produkter. I alla seriösa idrottssatsningar gäller det att bygga det bästa teamet. Kicki och Pharmalights produkter är en ovärderlig tillgång och mycket viktig pusselbit på vägen till framgång. Som ryttare och ägare till Mosslunda Dressyrstall ser jag vilken skillnad det gör i vardagen med samarbetet tillsammans med Kicki och Pharmalight. Rekommenderas å det varmaste till alla aktiva ryttare och hästar. Dessutom kan hela familjen dra nytta av produktsortimentet. Ömmande muskler, småsår och andra små skavanker fixas enkelt. Tack Kicki, Marcus och Pharmalight!”

Dag Albert

I stallet har vi Warp 10 som används nästan dagligen. Allt från små sår till att mjukgöra större muskelpartier som hästryggar, låsmuskulatur och halsar. Warpen använder vi även på oss själva och man blir förvånad varje gång man upptäcker hur effektiv den är. Men när det gäller utrustning och produkter – Warp 10 – som är framtagen genom NASAs organisation i USA, så vet man att det fungerar.

Vi upplever att det blir en stor skillnad för hästarnas förmåga att kunna genomföra stora tävlingar på ett positivt sett, om de blivit behandlade. Uthållighet, snabb återhämtning och bättre förberedda muskler, är en kort sammanfattning över behandlingarnas resultat.

Ulla Håkanson

Mellan 1970 och 1999 tog Ulla hela 12 SM-guld. Ulla red sitt första VM i Aachen 1970 på hästen Ajax där hon slutade på sjätte plats individuellt och tog brons tillsammans med landslaget. Ulla deltog i hela 6 Olympiska spel och vann två brons tillsammans med det svenska landslaget, 1972 i München samt 1984 i Los Angeles. Ett VM brons i Rom 1998 och två EM brons; i Wolfsburg 1971 och i Verden 1997, kan också läggas till samlingen.

Ullas häst Richelle friskvårdsbehandlar Kicki med jämna mellanrum. Ibland får även Ulla behandling J I stallet har Ulla en Warp 10 samt CeraTex produkter och Ulla använder även CeraTex till sig själv.

Axel Olin

Jag har använt Warp 10 under de senaste åren – speciellt under tävlingssäsongen – och bara fått positiv respons. Mina hästar går väldigt tufft på tävlingar och tävlingarna kommer väldigt tätt, då det gäller att hästarna hela tiden är friska och pigga. Med Warpen så kan jag hålla hästarnas muskler mjuka och på det viset i tid hitta eventuella skador. Till och med vår veterinär Barbro är mycket imponerad av den snabba läkning vi lyckats med på våra hästar under åren som gått. Det är Warp 10 som används dagligen i stallet. Utan deras stöd och utan Warpen hade inte mina hästar presterat som dem gjort, måste se hästarna som elitidrottare för det är precis vad de är!


Stephanie Holmén & Nicole Holmén

Våra hästar är mellan 2 och 17 år. Under dessa år, men även tidigare, har vi stött på många olika varianter av skador. Vi träffade Kicki Odell redan på den tiden hon startade och hade agenturen på Biolight för att sedan starta Pharmalight.se. Detta har vi inte ångrat en enda sekund.

Genom åren har vi fått hjälp med sårskador, senskada, ömma ryggar, hovbölder, bogar och andra plötsliga skador.  Samt min egen tennisarmbåge som blivit helt bra! Vi lämnar våra varmaste rekommendationer på denna produkt.

Stephanie var profilryttare för PharmaLight.se fram till år 2013.


Amanda & Filippa Börjesson

När vi använder Photizon upplever vi kortare återhämtningstid efter en långa resor och efter tävlingsmeeting. Så vi upplever att vi har fräschare hästar både under och efter tävling vilket gör att vi känner oss tryggare då hästarna ofta åker långa transporter. Till exempel hjälpte Photizon väldigt mycket då Amanda deltog i Nordiska Mästerskapen i Finland detta år och hade en lika fin häst när hon kom hem som när hon åkte. Extra kul är hur tydligt man ser att hästarna slappnar av och står och myser när de blir behandlade med Photizon.

Någonting som vi också har märkt stor effekt på är sårläkning, då det händer att hästarna får små sår. Ibland har det lett till lymfangit, och även då har vi upplevt att läketiden har halverats med hjälp av Photizon. Dessutom har vi kompletterat vår Photizo med en Warp för att enkelt kunna ta med oss till träningar och liknande. Den är dessutom perfekt att använda på en ömmande nacke vid tv-soffan efter en lång dag. Photizon och warpen används mycket i skadeförebyggande arbete.

 

Marie Haward, årets uppfödare 2015

Med en egen mindre avelsverksamhet av dressyrhästar hemma på gården, har Marie Haward framgångsrikt fött upp hästar i världsklass. Deja, med Patrik Kittel i sadeln tillhör ekipaget “Top 10” på världsrankningslistan. Deja och Patrik representerade Sverige under OS i Rio 2016.

Marie har följande Pharmalightprodukter hemma på gården: PharmaLight LED Ljusbehandling, PharmaLight keramiskt hästtäcke, keramiska benskydd, liniment samt olika kosttillskott. Kicki på PharmaLight kommer regelbundet och gör friskvårdsbehandlingar på hästarna.

 

Mads Hendeliowitz is a Danish-born Olympic dressage rider who has been representing Sweden since 2009. Passion, dedication and a great love for horses has taken Mads to where he is today. Currently 35th on FEI World Ranking.
Mads Hendeliowitz competed at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, with an Oldenburg stallion Jimmie Choo. He finished 29th in the individual and 5th in the team competition.

Mads has the following Pharmalight products: PharmaLight LED Light products, PharmaLight ceramic blanket for Horses, ActivoMed horse blanket and they also have a Mobiliser at Segersta that PharmaLight has lent out for customer in Stockholm to test.

 

Västra Hoby Stuteri

På gården har fyra generationer sedan tidigt 1900-tal bedrivit avel i syfte att ta fram moderna och hållbara sporthästar av toppklass. Uppfödningens huvudinriktning är dressyr men det avlas även på en linje mot hoppning. Under de dryga 100 år som sporthästaveln bedrivits har det kommit fram åtskilliga diplomston, elitston, godkända hingstar och framgångsrika tävlingshästar upp till internationell svår dressyr från gården.

Många av avkommor har exporterats till utlandet, bl a USA, Schweiz, Italien, Norge, Danmark och Finland.

Stuteriet har de senaste 25 åren engagerat samtliga familjemedlemmar i uppfödning/utbildning och är fortfarande idag en sysselsättning för större delen av familjen Hansson. Västra Hoby Stuteri drivs idag av Tobias Hansson med familj.

2017 har stuteriet drygt trettio hästar i egen ägo i varierande åldrar.

2014 utsågs Västra Hoby Stuteri till årets Uppfödare i Sverige

Stuteriet har följande PharmaLight produkter: PharmaLight LED ljusbehandling, PharmaLight keramiskt täcke, PharmaLight liniment samt att både Kicki och Marcus kommer regelbundet och gör Friskvårdsbehandlingar på hästarna.

 

Team Jardby

Team Jardby består av en grupp människor med genuint hästintresse och lång erfarenhet av galoppsporten.

Peter är uppvuxen i ett stall och är sedan januari 2013 proffstränare inom galopp.Tidigare har stallet sex raka amatörchampionat på Jägersro.

Stallet har följande PharmaLight produkter: Ett antal PharmaLight LED ljusbehandllingar, PharmaLights keramiska täcke, PharmaLIghts liniment, ActivoMed pulserande magnettäcke.

 

Blädde gård finns i Everlöv, nära Blentarp mitt i Skånes hästmetropol.
Gården har sina anor från 1700 talet och har fram tills idag utvecklats till en hästgård.
Med 30 hektar beten som tillhör gården bedrivs uppfödning av hopphästar och vidareutveckling av dessa till färdiga sporthästar.

Med tillgång till en fantastisk ridterräng på kuperade sandvägar och gårdens ridhus 20 x 60 m samt ridbana, galoppbana så kan träningen göras optimal,
Dessutom finns skrittband, PharmaLight och vibrationsplatta.

Under 2012 öppnades seminstationen och gården utökade med egna avel,
samt under 2013 startades även gårdens hingsthållarverksamhet.

På Blädde finns ett 60 tal boxar samt 3 lösdrifter för unghästar och avelsston. PharmaLights produkter på gården är: PharmaLight LED Ljusbehandling, ActivoMeds pulserande magnettäcke samt PharmaLight keramiska täcke.