Om


Pharmalight.se har under ett flertal år arbetat med LED – Light Emitting Diods – läkande ljusbehandling på humansidan i Norden. Företaget är ett familjeföretag och leds av Kicki Odell och Marcus Odell.  Tillsammans har de utbildat och byggt upp användandet av LED ljusbehandling för människor till en bred användarmarknad inom/till: sjukvården, äldrevården, läkare, massörer, sårvårdsspecialister, naprapater, osteopater, i samarbete med rehabiliteringsgrupper, elitidrottare på landslagsnivå, privatpersoner, av vildmarksguider, på träningsanläggningar, sportklubbar med flera.

 

Inom Animalsektorn används PharmaLights LED Ljusbehandlingar framgångsrikt i Europa av djurägare, elitryttare på landslags- och internationell nivå, på tävlingshästar i ledande internationella tävlingsstall, på ridskolor, av enskilda hästägare, av veterinärer, equiterapeuter, häst- och hundmassörer, djurvårdare med flera. 18 utövare inom hästsporten på landslags och internationell nivå, representerar idag PharmaLight.se/eu. Fyra av dem – Minna Telde, Sara Algotsson Ostholt, Ludwig Svennerstål och Rose Mathisen – var med och representerade Sverige under OS i London. Kicki var med Minna under landslagets Precamp i England innan Minna och Santana rullade in i OS byn 2012 i London, på EM 2013 i Herning i Danmark samt på VM i Nordmandie Caen 2014. 

PharmaLight.se är oberoende leverantör och kan fritt välja bland alla världens producenter/tillverkare, därigenom erbjuds PharmaLights kunder de absolut bästa produkterna på marknaden. PharmaLight har idag agenturer från två av de som många forskare anser vara ledande LED Ljusbehandlingsleverantörer, vilka tillhör segmentet av världsledande/ledande inom LED Ljusbehandling.

Sara Algotsson Ostholt och Ludwig Svennerstål med sina EM Silver medaljer från Malmö 2013. Foto: Glenn T Unger

 

I PharmaLights produktutbud ingår även CeraTex vilket är CE märkt modern vetenskaplig textilteknologi som  kombinerats med urgammal kinesisk kunskap och erfarenhet.  CeraTex produktutbud är ensamma om att erbjuda CE-märkta produkter av mycket hög kvalitet.  Två funktioner; stabilt stöd för muskler, leder och senor samt ökad cirkulation. När de keramiska partiklarna i CeraTex blir uppvärmda av kroppsvärmen, reflekterar keramiken värmen som träffar kroppen. Värmen är en långvågig värmestrålning, detsamma som långvågig infraröd strålning. Malin Malmquist arbetar med CeraTex och har byggt upp ett brett användarnät i Norden. 16 av PharmaLights ryttare använder CeraTex  i sina verksamheter.

CeraTex knäskydd, CE märkt
CeraTex knäskydd, CE märkt
Landslagsryttaren Rose Mathisen och Kicki med Gränsbos hingst Bochilli 1044, privat bild.

 

Minna Teldes dressyrhingst Santana med Kicki under EM i Herning 2013

 

“Osannolik snabb läkning” enligt läkarna, Christoffer Forsbergs olycka 2013

Att kunna köra bil och gå utan kryckor bara 6 veckor och 2 dagar efter en svår rotationsolyckan på hinder under tävling…det skall inte vara möjligt enligt läkarna. Bägge höfterna samt en lårbenshals skruvades ihop, en stor stålställning skruvades därefter in i höfterna för att hålla allt på plats. Hela läkprocessen är dokumenterad genom röntgen. Christoffers envishet och målmedvetna träning, goda humör, fantastisk sjukvård, PharmaLights Ljusbehandling, CeraTex filt/kudde tillsammans med omvårdande föräldrar gjorde det omöjliga möjligt.

 

Ulla Håkanson är inte någon vanlig idrottskvinna, Ulla är unik.12 SM-guld – det första 1970, det senaste 1999, fem internationella lagbrons, bland annat två från OS – 1972 och 1984. Här tillsammans med Kicki på Ullas gård 2012