Warm Up®


Genom att använda komprimerande luftteknologi hjälper Warm Up® hästens ryggmuskler att bli mjuka, varma och avslappnade – redan före ridning. Warm Up® ger både massage genom tryck och pulsering i en automatisk 4-fas cykel.

Warm Up® är med sin cykel med fyra faser lika välgörande som klassisk massage. Massagen börjar vid sadelläget och fortsätter längs ryggmusklerna. Först får hästen behaglig tryckmassage. Sedan kommer en avslappningsfas, som följs av djupt pulserande massage som ökar hästens cirkulation och
på så sätt värmer upp ryggen. Detta avslutas med en avslappningsfas. Sedan börjar hela cykeln om på nytt.

Se videon som beskriver hur lätt denna revolutionerande Warm Up fungerar

Avslappning och stimulering av ryggmusklerna ökar blodcirkulationen. Det innebär att hästens muskler syresätts och underlättar för att få bort slaggprodukter.

Massagesekvensen styrs av Mounty Massage® kontrollmodul, en vältestad elektronisk enhet som tagits fram under tillsyn av erfarna veterinärer.
Ett uppladdningsbart 12 V batteri ger tillräckligt med energi för upp till tre timmars användning. Ladd-adaptern laddar upp batteriet på endast en timme.
Systemet kan också användas inkopplat till eluttag.

       

  • Syresättning av musklerna är viktigt för nybildning av muskelfibrer. Efter att ha använt Warm Up® en tid kanske du märker att hästens muskelmassa har ökat.
  • Vid skador och uppehåll i träning, hjälper Warm Up® hästen att återfå muskelstyrka- utan stress.
  • Det finns tre olika massageinställningar tillgängliga.
  • Warm Up® behöver inte underhållas. Lera och smuts kan tvättas av från utsidan med borste och vatten.        

Pris: SEK 4 490 + moms & frakt