Amanda & Filippa Börjeson, dressyr


Hej!

Vi är Amanda och Filippa Börjeson och bor på en gård utanför Torna Hällestad. Filippa är förstaårsjunior på hästen Basic och Amanda är inne på sitt sista år som Young Rider och har hästarna Chic och Jazzmatazz.

När vi använder Photizon upplever vi kortare återhämtningstid efter en långa resor och efter tävlingsmeeting. Så vi upplever att vi har fräschare hästar både under och efter tävling vilket gör att vi känner oss tryggare då hästarna ofta åker långa transporter. Till exempel hjälpte Photizon väldigt mycket då Amanda deltog i Nordiska Mästerskapen i Finland detta år och hade en lika fin häst när hon kom hem som när hon åkte. Extra kul är hur tydligt man ser att hästarna slappnar av och står och myser när de blir behandlade med Photizon.

Någonting som vi också har märkt stor effekt på är sårläkning, då det händer att hästarna får små sår. Ibland har det lett till lymfangit, och även då har vi upplevt att läketiden har halverats med hjälp av Photizon. Dessutom har vi kompletterat vår Photizo med en Warp för att enkelt kunna ta med oss till träningar och liknande. Den är dessutom perfekt att använda på en ömmande nacke vid tv-soffan efter en lång dag.
Phrotizon och warpen används mycket i skadeförebygande arbete.

Amandas resultat
• Team silver medal at the Nordic Baltic Championships Pony.
• Bronze medal at the Swedish Championships Pony.
• 2nd place in the Swedish Championships, first part. Young rider
• 4th place Gina Tricot Future Elit, in Falsterbo, Young rider
• 5th place freestyleOdense Horse Show , young rider
This year I have so far participated in the competitons at Stadl Paura, Austria and finished at 2nd place in the Nations Cup in Roosendaal, Netherlands.

Filippas resultat
Four team silver medals at the Nordic Baltic Championship pony. Two individual bronze medals and one silver medal at the Nordic Baltic championship Two individual gold medals at the Swedish championship for pony.
This is my first year with Basic and it is really fun. At my first international competition with him at Stadl Paura, Austria, we scored the following places:
4th place at 70% in the team competition, 5th place in the individual competition at 68% 5th place in freestyle at 72%