Referenser

 

Minna Telde, dressyr

Pharmalight med Kicki och Marcus har hjälp mig att nå till en ny nivå med mina hästar. De har hjälpt mig med att hålla hästarna sunda och mjuka så de kan prestera på topp. De är en viktig pusselbit till att Santana kunnat utvecklas så snabbt som han gjort. Vi använder magnettäcket, kör med Photizon, warpen och vi har Ceratexskydd  på hästarna dagligen.

http://www.minnatelde.se

Charlotte & Rasmus Haid Bondergaard, dressyr

Vi på Norrehee dressage stable, Charlotte och Rasmus Haid Bondergaard har sedan sommaren 2014 ett samarbete med Kicki och Marcus på PharmaLight.se. Detta är för oss en oumbärlig byggsten i vårt upplägg att prestera på högsta nivå.

Hästarna Triviant och Roberto som tävlar över hela kontinenten, har ett stort behov av att hålla sig mjuka och spänstiga i kroppen och musklerna före och efter träning samt tävling, på resor, men även hemma i viloperioderna. Detta har vi åstadkommit genom samarbetet med PharmaLight.se.

Vi använder dagligen PharmaLights ActivoMed pulserande magnettäcke på våra hästar både före och efter träning, samt PharmaLights LED ljusbehandlingar Photizo och Warp 10. För optimala förhållande dygnet runt, står våra hästar med PharmaLights keramiska textilier i nät- och stalltäcke samt Ceratexskydd på natten.

http://www.haid-bondergaard.com/

Conrad Lugauer, trav

Conrad använder PharmaLights Warp 10, ActivoMed magnet- och massagetäcke och CeraTex produkter. Varje vecka sedan början på år 2015 arbetar vi på PharmaLight  tillsammans med Conrad Lugauer i hans Travstall i Everlöv. Lätt att läsa resultat i travstallen då det finns mycket statistik.

Anna Hassö, fälttävlan

Anna Hassö diplomerad beridare, B-tränare fälttävlan och grundutbildad ridinstruktör. Tävlingserfarenhet från Internationell fälttävlan, Svår hoppning och St. Georges dressyr på hästar i egen träning. Jag har även ridit i landslaget i fälttävlan i 7 år, och deltagit i flera mästerskap. Individuell Svensk Mästare Fälttävlan -02 och -06 med Son of a Bitch.

 

Ulla Håkanson, dressyr

Ulla Håkanson, född 1937, en nu levande legend inom hästsporten i Sverige.

Mellan 1970 och 1999 tog Ulla hela 12 SM-guld. Ulla red sitt första VM i Aachen 1970 på hästen Ajax där hon slutade på sjätte plats individuellt och tog brons tillsammans med landslaget. Ulla deltog i hela 6 Olympiska spel och vann två brons tillsammans med det svenska landslaget, 1972 i München samt 1984 i Los Angeles. Ett VM brons i Rom 1998 och två EM brons; i Wolfsburg 1971 och i Verden 1997, kan också läggas till samlingen.

Ullas häst Richelle friskvårdsbehandlar Kicki med jämna mellanrum. Ibland får även Ulla behandling J I stallet har Ulla en Warp 10 samt CeraTex produkter och Ulla använder även CeraTex till sig själv.

För ytterligare information och referenser går det att kontakta Ulla genom www.dressyrringen.se där hon är ordförande.

Dag Albert, fälttävlan

KVALITÉN ÄR BRA, RIKTIGT BRA

Referens från Dag Albert, Fälttävlan. En av våra mest erfarna landslagsryttare med deltagande i 2 OS, EM och VM och ett stort antal framgångsrika stora tävlingar i bland annat Tyskland och England.

Referens:
I stallet har vi Warp 10 som används nästan dagligen. Allt från små sår till att mjukgöra större muskelpartier som hästryggar, låsmuskulatur och halsar. Warpen använder vi även på oss själva och man blir förvånad varje gång man upptäcker hur effektiv den är. Men när det gäller utrustning och produkter – Warp 10 – som är framtagen genom NASAs organisation i USA, så vet man att det fungerar. Kicki kommer även över till mig i England under året och behandlar våra hästar under några dagar i streck. Hon har även varit med på tävlingar här i England samt Tyskland. Vi upplever att det blir en stor skillnad för hästarnas förmåga att kunna genomföra stora tävlingar på ett positivt sett, om de blivit behandlade. Uthållighet, snabb återhämtning och bättre förberedda muskler, är en kort sammanfattning över behandlingarnas resultat.

Dessutom har jag använt ett av CeraTex ryggbälte sedan i somras. Det är det första ryggbälte som jag har kunnat använda en hel dag i sadeln utan att få skavsår eller bli svettig. Nu har min Fru Liz också ett ryggbälte och hon är lika nöjd som jag är. Kvalitén på alla CeraTex produkter är förvånansvärt hög. Hade förväntat mig ett högre pris för den kvalitén. Knäskydden är mjuka, följsamma och även de kan jag använda hela dagar utan att det blir obehagligt eller ger skavsår. Kvalitén är bra, riktigt bra.

För utförligare referenser kan jag nås genom vår hemsida, www.alberteventing.com

Stephanie & Nicole Holmén, hoppning

Vi – familjen Holmen – driver sedan 7-8 år tillbaka en professionell  hästverksamhet.

Våra hästar är mellan 2 och 17 år. Under dessa år, men även tidigare, har vi stött på många olika varianter av skador. Vi träffade Kicki Odell redan på den tiden hon startade och hade agenturen på Biolight för att sedan starta Pharmalight.se. Detta har vi inte ångrat en enda sekund.

Genom åren har vi fått hjälp med sårskador, senskada, ömma ryggar, hovbölder, bogar och andra plötsliga skador.  Samt min egen tennisarmbåge som blivit helt bra! Vi lämnar våra varmaste rekommendationer på denna produkt.

Anette Holmén med döttrarna Stephanie och Nicole.

www.stephicole.com

Christoffer Forsberg, fälttävlan

Christoffer har bl a EM-silver, 2 st EM-brons, Breeders vinnare 2009, Svenskt Championatvinnare 2009, Breeders-finaler, 5:te plats unghäst-VM, NM-guld, NM-brons, SM-guld senior, SM-guld young rider x 2, SM-brons senior, SM-guld junior x 3, segrar och placeringar i internationell och nationell fälttävlan och Agria-Cup vinster. Falsterbo Open för 6-åringar 2007 samt 2:a och 3:a i Falsterbo Hunting…

Agria Juniorryttare 2008, Morgondagens stjärna vid Ryttargalan 2008 samt Morgondagens häst – Lefuria, nominering Årets Bragd 2008, nominering Morgondagens häst – Lehar A 2009, årets uppfödare Lehar A (Lisbeth Darell)…

Tränings- och tävlingsverksamhet bedriver Christoffer vid den tyska anläggningen Bavendorf hos Elmar Lesch.

Referens:
Gällande PharmaLights Warp 10 är jag super nöjd för den dagliga behandlingen underlättas väsentligt tack vare en sådan praktisk maskin. Samt, att Grafman var så fräsch och blev egentligen bara bättre och bättre ju äldre han blev, var tack vare Warp 10 och Kickis samt Marcus behandling.
Mina hästar får en daglig behandlingsdos och speciellt mina hästar med mycket fullblodinslag. Dessa är känsligare och med mer nerver, då är det bra med behandling av muskulatur och ökad blodtillförsel. Detta för att öka avspändheten och det inre välbefinnandet hos hästen.

Lämnar gärna mer information eller referenser. Ni når mig genom vår hemsida,www.forsbergeventing.com

Douglas Lindelöw, hoppning

EM guld för Young Riders 2010 och seger i Grand Prix i Kiel samma år. Samma år blev Douglas Lindelöw, 19 år, historisk. Som yngsta ryttare någonsin blev han svensk seniormästare i hoppning! Men det är inte bara i Helsingborgs-SM som Douglas varit framgångsrik. Han vann även 2010 års första  1,40-etapp i Folksam Riders Cup. Listan kan göras betydligt längre. I Douglas anses av många kunniga inom hästsporten, att han är ett av de främsta framtidslöftena Sverige har idag.

Referens:
Under förra året började vi använda ActivoMeds magnettäcke till hästarna i stallet. Det är med på tävlingarna och man som ryttare känner hur smidiga och mer förberedda hästarna blir när vi kan använda det och Warp 10 innan start. FEIs regler tillåter användning av dessa två produkter innan start där deras regelvärk gäller. Warpen används ofta varje dag i stallet i både förebyggande behandling och för att hjälpa hästarna läka skador snabbare. Warpen använder jag även på mig själv och den fungerar utmärkt. Man känner hur fort mjukdelar läker, typ muskler och sår. Har även använt ActivoMeds pulserande magnetväst på mig själv. Kan rekommendera alla att prova PharmaLights produkter som fungerar utmärkt.

Genom vår hemsida www.stallfulltofta.se kan jag nås för mer information eller utförligare referens.

Ludwig Svennerstål, fälttävlan

Ludwig bor och tränar i England hos Christopher Bartels.  Christopher tränar Ludwig  i dressyr, banhoppning och terräng. Chris är sedan flera år Tysklands förbundskapten i fälttävlan och har själv tävlat fälttävlan och dressyr på högsta nivå, har bl.a vunnit Badminton och haft en individuell 6:e placering i dressyr i OS.
Läs gärna mer om Chris och hans träningscenter YRC www.yrc.co.uk

Ludwig har varit medlem av svenska landslaget i fälttävlan sedan 2006 som Junior eller Young Rider och har tagit silvermedalj i lag på EM, individuellt silver och lagguld på NM och brons på SM. I fälttävlan har han tävlat upp till internationell tre stjärnig klass och i hoppning  upp till 1.30 på nationella tävlingar. Sedan 2011 ingår han i spetstruppen för Young Rider och i utmanartruppen för Seniorer och är med i Svenska landslaget till OS i London.

Referens:
Min syster Ellen och jag har sedan ett år tillbaka arbetat ihop med PharmaLight, Marcus och Kicki. De har bland annat hjälpt oss med friskvårdsbehandlingar på våra hästar både i England, Tyskland och Sverige på Internationella tävlingar genom att behandla våra hästar både före, under och efter tävlingarna – allt enligt FEIs regler. Kicki har även åkt över till England för att mellan tävlingssäsongen hjälpa till att förbereda våra hästar genom att gå igenom dem och behandla under några efterföljande dagar. Vi har köpt ActivoMeds pulserande Magnettäcke och kylmaskinen från Zaamar genom PharmaLight. Denna utrustning betyder mycket för våra hästars välbefinnande och för att i största möjliga mån undvika skador.

Vår Warp 10 som vi har i stallet används flitigt till både hästarna och till oss själva. Upplever att den snabbar på läktiden, kan upplevas som smärtlindrande, minskar skaderisken samt hjälper till att göra hästarna mjuka. Så liten, behändig och så bra!

Ludwig Svennerstål, Fälttävlandslandslaget 2012, OS ryttare i London 2012

Önskas mer information om vår erfarenhet eller som referens, går det att kontakta oss genom vår hemsida www.svennerstaleventing.se

Cecilia Kristoffersson, tränare

I egenskap av tränare till ett flertal landslagsryttare bland annat Minna Telde och Sofie Lexner har jag haft förmånen att arbeta tillsammans med Kicki Odell och Pharmalights produkter. I alla seriösa idrottssatsningar gäller det att bygga det bästa teamet. Kicki och Pharmalights produkter är en ovärderlig tillgång och mycket viktig pusselbit på vägen till framgång.

Som ryttare och ägare till Mosslunda Dressyrstall ser jag vilken skillnad det gör i vardagen med samarbetet tillsammans med Kicki och Pharmalight. Rekommenderas å det varmaste till alla aktiva ryttare och hästar. Dessutom kan hela familjen dra nytta av produktsortimentet. Ömmande muskler, småsår och andra små skavanker fixas enkelt.
Tack Kicki, Marcus och Pharmalight!

Cecilia Kristoffersen, Mosslunda Dressyrstall

Sofie Lexner, dressyr

Jag och mitt team använder Warp 10 flitigt i stallet. För Charming Boy är det ett viktigt hjälpmedel till hans muskulatur. Vi använder den både innan och efter träningspass. Innan för att mjuka upp stela muskler och efter för att förebygga träningsverk.

Det bästa av allt är att den fungerar till allt! – pappas tennisarmbåge, mammas ömmande nacke och till min stela rygg! Kicki och Marcus från PharmaLight kommer och förbereder Charming – med den större LEDn Photizo – innan vi skall åka iväg och tävla. Dessa behandlingar kallar vi Friskvårdsbehandlingar och är grunden i förberedelserna till att vi kan hålla Charming mjuk, samt att vi minskar skaderiskerna. Det går bra att kontakta mig för mer information om PharmaLight och deras behandlingar samt produkter.

www.lexnerdressage.se

Tove Melin & Hannes Melin, dressyr, hoppning, fälttävlan

Vi har under de senaste tre åren arbetat ihop med Kicki och Marcus på PharmaLight och deras produkter.

Med hjälp av både Photizon och med Warp 10 har vi nått fantastiska resultat på hästarna, både på tävlingsbanorna med prestation, och även hemma, med uppbyggnad och friskvård, samt med förebyggande av skador och rehabilitering av skador.Det är otroligt att LED-ljuset har sådan effekt på både människor och hästar! Konvalescenstider har halverats, sårskador har läkts på kortare tid än vi kunnat ana och svullnader som har uppstått har lagt sig redan efter enstaka behandlingar. Många har svårt att förstå hur verkligt bra och effektiv LED-ljuset är som behandling, och ibland behöver det vara självupplevt.

Som exempel Fick Hannes en sparkskada i april i år, med lös benbit i knät, spricka samt ett uttänjt ledband. Läkarna gav diagnosen 3,5 månaders ridförbud, men redan efter 3,5 vecka fick han klartecken att börja rida – Tack vare 15 min behandling med Photizo och warp morgon och kväll varje dag.

I Marbach i maj, då han gjorde sin första tävling igen efter skadan fick Hannes en spiralfraktur i ett finger under terrängen, och kunde redan efter två veckor rida utan smärta – även detta med Photizon som enda hjälp hemma. För att stimulera fingrets blodcirkulation och förebygga återkommande skada har Hannes nu ridit och jobbat i stallet med CeraTex ridhandskar, där den smärta som uppstod i början efter skadan försvann efter att ha haft på sig hansken ca 5 min – Även detta en produkt ifrån PharmaLight.

Tove, som haft problem under vintern med axlar och nacke, har kontinuerligt behandlat sig med Photizo och Warp 10 för att hålla smärtan borta med goda resultat.
I juni skadade Tove ryggen och blev med hjälp av Osteopat och ihärdigt jobbande med Photizon i ridbart skick i tid igen, och är nu under Falsterboveckan nere i Schweiz och rider Young Rider EM i dressyr.

Både Warp 10 och Photizo är två produkter vi varmt kan rekommendera alla att skaffa!
Som komplement till Dessa produkter rekommenderar vi även er att testa CeraTex produkter, även dessa från PharmaLight!

Tove och Hannes Melin,
Landslagsryttare i Dressyr YR samt Fälttävlan Seniorer.

Video: Kicki på Pharmalight på plats i stallet hos Melin Equestrian AB.

Frida Mårtensson, hoppning

Vi fick upp ögonen för PharmaLight i samband med att en av Fridas ponnyer fick en senskada. Genom ett flitigt användande av PharmaLights produkter -både Warp 10 och Photizon- har vi lyckats korta ner konvalescenstiden väsentligt. Ponnyn är i dag helt frisk.

Nu använder vi Photizon i förebyggande syfte på alla våra hästar och har på så sätt undvikit skador under lång tid. Photizon har även snabbat på läkningen på sår både på djur och människor. Vi rekommenderar verkligen dessa produkter till både djur och människor. Karin, Jan och Frida Mårtensson Telde.”

Karin Mårtensson Telde och Jan Telde,

Föräldrar till hoppryttaren Frida Mårtensson


Rose Mathisen, dressyr

Vi har använt Pharmalights ljusbehandlingsprodukter i cirka 5 månader.
Jag känner mycket stor skillnad på mina tävlingshästar sedan jag började med Pharmalight. Även på mig själv – har inte alls lika ont i ryggen längre. Använder Warp 10 på mina hästar och mig själv.

Kicki och Marcus har under våren 2012 kommit till stallet eller mött upp i Flyinge och behandlat Bocelli innan och efter träning. Kicki har även varit med utomlands och förberett Bocelli på tävlingsplatsen.

Hästarna blir mycket bättre uppvärmda. Man kan dra ner på tiden då hästarna går.

Mer information kan ges vid kontakt med mig, Rose. Ni når mig genom vår hemsida.

Rose Mathisen, Dressyrryttare Landslaget, www.gransbostuteri.com

Amanda & Filippa Börjesson, dressyr

Vi är Amanda och Filippa Börjeson och bor på en gård utanför Torna Hällestad. Filippa är förstaårsjunior på hästen Basic och Amanda är inne på sitt sista år som Young Rider och har hästarna Chic och Jazzmatazz.

När vi använder Photizon upplever vi kortare återhämtningstid efter en långa resor och efter tävlingsmeeting. Så vi upplever att vi har fräschare hästar både under och efter tävling vilket gör att vi känner oss tryggare då hästarna ofta åker långa transporter. Till exempel hjälpte Photizon väldigt mycket då Amanda deltog i Nordiska Mästerskapen i Finland detta år och hade en lika fin häst när hon kom hem som när hon åkte. Extra kul är hur tydligt man ser att hästarna slappnar av och står och myser när de blir behandlade med Photizon.

Någonting som vi också har märkt stor effekt på är sårläkning, då det händer att hästarna får små sår. Ibland har det lett till lymfangit, och även då har vi upplevt att läketiden har halverats med hjälp av Photizon. Dessutom har vi kompletterat vår Photizo med en Warp för att enkelt kunna ta med oss till träningar och liknande. Den är dessutom perfekt att använda på en ömmande nacke vid tv-soffan efter en lång dag. Photizon och warpen används mycket i skadeförebyggande arbete.

Bokmärk permalänk.