Djurvård

 • Sofie Lexner - Ulla Håkanson - Charlotte Haid Bondergaard Sofie Lexner - Ulla Håkanson - Charlotte Haid Bondergaard
 • Anna Hassö Anna Hassö
 • Ulla Håkanson Ulla Håkanson
 • Rasmus Haid Bondergaard Rasmus Haid Bondergaard
 • Dag Albert Dag Albert
 • Sofie Lexner Sofie Lexner
 • Hannes Melin Hannes Melin
 • Minna Telde Minna Telde
 • Douglas Lindelöw Douglas Lindelöw
 • Rose Mathisen Rose Mathisen
 • Charlotte Haid Bondergaard Charlotte Haid Bondergaard
 • Christoffer Forsberg Christoffer Forsberg
 • Tove Melin Tove Melin
 • Axel Olin Axel Olin
 • Rose Mathisen Rose Mathisen
     

Minna Telde

“Pharmalight med Kicki och Marcus har hjälp mig att nå till en ny nivå med mina hästar. De har hjälpt mig med att hålla hästarna sunda och mjuka så de kan prestera på topp. De är en viktig pusselbit till att Santana kunnat utvecklas så snabbt som han gjort. Vi använder magnettäcket, kör med Photizon, warpen och vi har Ceratexskydd  på hästarna dagligen.”

Charlotte Haid Bondergaard

Charlotte använder PharmaLights Photizo Professional, Warp 10, ActivoMed magnet- och massagetäcke och CeraTex produkter. Kicki på PharmaLight behandlar Charlottes hästar regelbundet både hemma och i samband med internationella tävlingar.

 

Anna Hassö

Anna Hassö använder PharmaLights Warp 10 och CeraTex produkter. Anna Hassö diplomerad beridare, B-tränare fälttävlan och grundutbildad ridinstruktör. Tävlingserfarenhet från Internationell fälttävlan, Svår hoppning och St. Georges dressyr på hästar i egen träning. Jag har även ridit i landslaget i fälttävlan i 7 år, och deltagit i flera mästerskap. Individuell Svensk Mästare Fälttävlan -02 och -06 med Son of a Bitch.

Rose Mathisen

“Vi har använt Pharmalights ljusbehandlingsprodukter i cirka 5 månader.
Jag känner mycket stor skillnad på mina tävlingshästar sedan jag började med Pharmalight. Även på mig själv – har inte alls lika ont i ryggen längre. Använder Warp 10 på mina hästar och mig själv.

Kicki och Marcus har under våren 2012 kommit till stallet eller mött upp i Flyinge och behandlat Bocelli innan och efter träning. Kicki har även varit med utomlands och förberett Bocelli på tävlingsplatsen.

Hästarna blir mycket bättre uppvärmda. Man kan dra ner på tiden då hästarna går.”

Cilla Kristoffersson 

“I egenskap av tränare till ett flertal landslagsryttare bland annat Minna Telde och Sofie Lexner har jag haft förmånen att arbeta tillsammans med Kicki Odell och Pharmalights produkter. I alla seriösa idrottssatsningar gäller det att bygga det bästa teamet. Kicki och Pharmalights produkter är en ovärderlig tillgång och mycket viktig pusselbit på vägen till framgång.

Som ryttare och ägare till Mosslunda Dressyrstall ser jag vilken skillnad det gör i vardagen med samarbetet tillsammans med Kicki och Pharmalight. Rekommenderas å det varmaste till alla aktiva ryttare och hästar. Dessutom kan hela familjen dra nytta av produktsortimentet. Ömmande muskler, småsår och andra små skavanker fixas enkelt.
Tack Kicki, Marcus och Pharmalight!”

Hannes Melin & Tove Melin 

“Med hjälp av både Photizon och med Warp 10 har vi nått fantastiska resultat på hästarna, både på tävlingsbanorna med prestation, och även hemma, med uppbyggnad och friskvård, samt med förebyggande av skador och rehabilitering av skador.Det är otroligt att LED-ljuset har sådan effekt på både människor och hästar! Konvalescenstider har halverats, sårskador har läkts på kortare tid än vi kunnat ana och svullnader som har uppstått har lagt sig redan efter enstaka behandlingar. Många har svårt att förstå hur verkligt bra och effektiv LED-ljuset är som behandling, och ibland behöver det vara självupplevt.

Både Warp 10 och Photizo är två produkter vi varmt kan rekommendera alla att skaffa!
Som komplement till Dessa produkter rekommenderar vi även er att testa CeraTex produkter, även dessa från PharmaLight!”


Douglas Lindelöw
 

“Under förra året började vi använda ActivoMeds magnettäcke till hästarna i stallet. Det är med på tävlingarna och man som ryttare känner hur smidiga och mer förberedda hästarna blir när vi kan använda det och Warp 10 innan start. FEIs regler tillåter användning av dessa två produkter innan start där deras regelvärk gäller. Warpen används ofta varje dag i stallet i både förebyggande behandling och för att hjälpa hästarna läka skador snabbare. Warpen använder jag även på mig själv och den fungerar utmärkt. Man känner hur fort mjukdelar läker, typ muskler och sår. Har även använt ActivoMeds pulserande magnetväst på mig själv. Kan rekommendera alla att prova PharmaLights produkter som fungerar utmärkt.”


Ludwig Svennerstål
 

Min syster Ellen och jag har sedan ett år tillbaka arbetat ihop med PharmaLight, Marcus och Kicki. De har bland annat hjälpt oss med friskvårdsbehandlingar på våra hästar både i England, Tyskland och Sverige på Internationella tävlingar genom att behandla våra hästar både före, under och efter tävlingarna – allt enligt FEIs regler. Kicki har även åkt över till England för att mellan tävlingssäsongen hjälpa till att förbereda våra hästar genom att gå igenom dem och behandla under några efterföljande dagar. Vi har köpt ActivoMeds pulserande Magnettäcke och kylmaskinen från Zaamar genom PharmaLight. Denna utrustning betyder mycket för våra hästars välbefinnande och för att i största möjliga mån undvika skador.

Vår Warp 10 som vi har i stallet används flitigt till både hästarna och till oss själva. Upplever att den snabbar på läktiden, kan upplevas som smärtlindrande, minskar skaderisken samt hjälper till att göra hästarna mjuka. Så liten, behändig och så bra!”

Läs fler referenser här

 

Ligg steget före du också!

Rose Mathisen & Kicki på Pharmalight

Pharmalights LED-ljusbehandlingar: 

              • Stimulerar blodcirkulationen
              • Inga kända bieffekter
              • Påskyndar läkning/förebygger skador
              • Smärtlindrande/dämpar svullnad
              • Kliniska studier
              • Kraftfulla
              • Ekonomiskt – mindre än 1:-/behandlingstimme
              • Korta behandlingstider

Pharmalights LED ljusbehandling – påskyndar kroppens läkning, ökar cirkulationen, smärtlindrande, inga kända bieffekter, extra uppvärmning före träning/tävling. Används för att förebygga skador men även ifall skada uppstått för att påskynda läkningen.

De ljusbehandlingsinstrument Pharmalight erbjuder sina kunder är effektiva och lätta att använda. Marknaden för LED-ljusbehandling ökar och efterfrågan därtill.  Många gånger är det en god idé att köpa behandling av yrkeskunnig person. Många väljer att köpa en Warp 10 som komplement till detta och behandlar själva i förebyggande syfte. Under fliken boka behandling finns Pharmalight-representanter som arbetar med LED-ljusbehandling. Där kan ni boka behandlingar.

Video: Kicki på Pharmalight på plats i stallet hos Melin Equestrian AB.

ActivoMed magnettäcke – ökar cirkulationen, släpper muskelspänningar, bra extra uppvärmning före träning/tävling. Används av stora delar av landslagen idag t.ex. Dag Albert, Minna Telde, Hannes Melin, Rose Mathisen, Douglas Lindelöw, Patrik Kittel och Ludwig Svennerstål.


ActivoMed Vattenträning –
 Integrerat vattenlöpband med variabel hastighet. Exceptionell vattenrening och snabb tömning och påfyllning av vatten – möjliggör hantering av fler hästar per dag. Lätthanterad med “en hand dörr mekanism” – lättare att hantera löpbandet ensam.

Värmekamera – Termografering med värmekamera är ett bra komplement till veterinärvård.

WarmUp® Genom att använda komprimerande luftteknologi hjälper Warm Up® hästens ryggmuskler att bli mjuka, varma och avslappnade – redan före ridning. Warm Up® ger både massage genom tryck och pulsering i en automatisk 4-fas cykel.

Cool+Press® Benskydd – Kombinerar reglerad kylning och pulserande massage, båda två internationellt accepterade behandlingsformer. Det kan användas både på stillstående häst och häst i rörelse.  Dessa benskydd ger snabb, effektiv behandling av smärta och skador som kan uppkomma vid träning eller tävling.

Mobiliser – “Förmodligen världens mest effektiva system för friskare rygg”. Mobiliser är en anordning för spinal mobilisering. Vid behandling på Mobiliser påverkas ryggkotornas position och ligamenten mellan varje kota stretchas samt flyttas i en rad upprepade små rörelser. Detta ger ökad rörlighet i ryggen.